10. Nyhedsbrev

Kære Roselina-ven!

Klokken 23.55 DK-tid lettede Roselina anker udfor San Christobal på Galapagos for at begive sig ud på turen til Rapa Nui, som Påskeøen hedder på polynesisk. Turen til Påskeøen er på 1.950 sømil. Det er næsten samme distance som turen over Atlanten fra Cap Verde til Barbados, som Roselina tilbagelagde på 12½ døgn.

Vejret på Ruten til Påskeøen er ikke helt så forudsigeligt, som passatvinden i Atlanten, men det ser ud til, at Roselina ikke får modvind på turen.

Lige nu er det kun Humboldtstrømmen, der går imod med ca. ½-1 knob. Humboldtstrømmen er en kold havstrøm, der kommer fra Antarktis og går nord på langs Sydamerikas vestkyst. Den bevirker, at vandtemperaturen er 8-10 grader lavere end i Caraibien, så besætningen får en køligere sejlads, end de har været vandt til hidtil.

Tiden på Galapagos har været fantastisk. Det kan du læse om på hjemmesiden, hvor der stadig kommer nye beretninger og billeder fra opholdet på de fortryllede øer. Det har desværre skortet på billeder indtil nu, men i løbet af de næste dage vil der komme mange billeder fra både Panama og Galapagos fra over og under vandet.

Oplevelserne har stået i kø de sidste par uger. Det er svært at fremhæve det ene fremfor det andet. Alle har haft deres egen personlige store AHA – og “hold da helt op…” oplevelse. Mine bedste oplevelser var dykning på Devils Crown med de enorme fiskestimer og senere rideturen til Sierra Negro vulkanen på Isla Isabela. Og den daglige boltren rundt  i vandet med de legesyge søløver…. 🙂

På Galapgos blev en stor del af besætningen skiftet ud, så der nu er 7 gaster og skipper ombord på Roselina. På Påskeøen kommer der igen nye gaster til, og der vil være fuldt skib hele vejen til Tonga i efteråret.

Med sejlerhilsen
S/Y Roselina

Hans Natorp

Skriv et svar