12. Nyhedsbrev

15.000 sømil fra Danmark

Kære Roselina-ven!

Så er Roselina kommet til Fransk Polynesien efter en kølig og våd tur i det sydlige Stillehav med besøg på Påskeøen, Ducie Island og Pitcairn.

Ducie Island er en lille ubeboet atol 840 sømil fra Påskeøen på vej mod Pitcairn. Nærmeste beboede ø 290 sømil mod vest er Pitcairn med ca 40 mennesker, der næsten alle er efterkommere af Bounty mytteristerne. Pitcairn har hverken en havn eller lufthavn, så det er et meget isoleret samfund, som det er vanskeligt at besøge. Men når man først er kommet i land på øen, er oplevelsen og gæstfriheden kæmpe stor.

Det lykkedes heldigvis at tilbringe en dag på hhv. Ducie og Pitcairn inden den videre sejlads til Fransk Polynesien, hvor den nærmeste øgruppe Gambier Islands ligger 290 sømil fra Pitcairn.

Gambier Islands ligger så tilpas nordligt, at Roselina igen er tilbage i SE pasaten, hvor vejret er varmt og vinden forudsigelig og ikke for kraftig. Det er jo vinter nu på den sydlige halvkugle, så Roselina’s besætning har på turen forbi Påskeøen og Pitcairn mødt et par gode solide lavtryk med masser af regn og kraftig modvind. Men den våde og kolde oplevelse bliver heldigvis hurtigt til en god historie, når den kan fortælles under palmerne på en varm atol i Polynesien.

Som noget nyt har vi på Roselina’s daglige positionsrapporter lagt et link til Google Maps, hvor man kan se Roselina’s position på et satellitbillede. Læs mere om det og om besætningens oplevelser i Stillehavet på hjemmesiden www.roselina.dk.

Roselina har nu sejlet 15.000 sømil siden afsejlingen fra Danmark, og mange gode oplevelser venter forude.

Med sejlerhilsen
S/Y Roselina

PS. en sømil er 1,852 kilometer

Skriv et svar