2. Nyhedsbrev

Hej Roselina-ven!

Hermed følger en opdatering for vores jordomsejlingsprojekt.

Roselina er i øjeblikket på sommertogt i Østersøen og sejler netop nu gennem Götakanalen tilbage til Kattegat. Fra uge 33 (d. 15. august) starter vi den afsluttende klargøring. Roselina er på bedding i uge 33 og 34, og der vil der være brug for al den hjælp, vi kan skaffe, så I er meget velkomne til at give en hånd med. Ring til Troels på 2166 1662, hvis du har tid og lyst. Vi håber også på at få lejlighed til nogle prøveture. Så snart vi ved, hvornår der er mulighed for det, kommer der datoer og tidspunkter på hjemmesiden. Når klargøringen er afsluttet, sejler vi efter følgende omtrentlige plan:

2005
12. sep. afgang fra DK med kurs mod Kieler-kanalen og stop formodentlig i Sydengland (Falmouth), hvorefter turen går over Biscayen til Nordspanien og Portugal.

1. okt. Lissabon. Herefter sejles enten til Madeira eller direkte til Canarieøerne, hvor der også vil være tid til at se os lidt omkring.

1. nov. Gran Canaria. Turen går nu mod Cap Verde-øerne, hvor vi tilbringer nogle uger, inden vi sætter kurs mod Caraibien.

15. dec. Ankomst til Barbados eller måske Trinidad. Herefter “island hopping” til vi når Antigua, hvor vi fejrer jul.

2006
Vi bruger det meste af de første fire måneder på at se de forskellige øer i Caraibien hele vejen fra Cuba ned til Trinidad og Tobago og slutter med at deltage i Antigua Classic Yacht Regatta i midten af april. I den periode er der gode muligheder for at medtage gaster, som ikke ka’ rykke mere end et par uger ud af kalenderen.

1. maj. Så sætter vi kurs mod Panama-kanalen.

20. maj. Vi er gennem kanalen og i Stillehavet for første gang og vender snuden mod syd mod ækvator og snart efter Galapagos.

20. juni. Efter råd fra Troels Kløvedal ender det nok med, at vi sejler fra Galapagos mod syd til Påskeøen, hvor vi regner med at ankomme omkring d. 10. juli og bruge en tre ugers tid. Her vil der være mulighed for gasteskift. Derefter sejler vi mod Pitcairn og videre ind i Fransk Polynesien, og vi når nok Tahiti engang i september. Sidst på året sætter vi kurs mod New Zealand, hvor vi regner med at fejre jul.

2007-2008-
Det ligger endnu ikke fast, hvad der så skal ske, men vi regner med mindst ét år mere i Sydhavet, før vi atter sejler mod vest.

Klik ind på www.roselina.dk, hvor du kan se mere om båden og turen. Der ligger nu en sejladsplan med oplysninger om, hvor Roselina forventes at være dag for dag, og om der er ledige gastepladser på de angivne strækninger. På hjemmesiden kan du nu også finde gastevilkår, skibsregler og andre praktiske oplysninger.

Vi er meget glade for den store og positive interesse, vi har oplevet, omkring Roselinas jordomsejling. Vi har de første gasteaftaler på plads og glæder os til at høre fra dig også. Vi håber på en blandet besætning, og det trækker ikke fra, hvis du har talent for musik, er sød og rar at omgås, er underholdende, har sejlet før eller er god til at lave mad. Men det er altså ikke nødvendigt, at du har sejlerfaring, bare du har lyst til eventyr og er klar til at tage fat.

Mange sejlerhilsner

Roselina

Skriv et svar