9. Nyhedsbrev

Videre fra Caribien

Kære Roselina-ven!

Endnu en etape af vores jordomsejlingstogt er nu overstået – Roselina er på vej over det Caraibiske Hav mod Panama for at sejle ud i Stillehavet.

Det er første gang Roselina forlader Caraibien med kurs mod vest, og vi glæder os alle helt vildt. Det er lige som at starte jordomsejlingen én gang til!

Et kig på verdenskortet giver et sug i maven. Caraibien er jo ikke langt hjemmefra sammenlignet med Stillehavet. Lige nu ligger Roselina på ca. 63° W-lig længde. Med udgangspunkt i Ebeltoft bliver det til godt en 1/5-del af turen rundt om jorden. Og så skal vi jo også lidt “op og ned” på breddegraderne undervejs, så der er lang vej endnu.

Vi forventer at ankomme til Panama om 1 uges tid, og så bliver der heftig aktivitet. Skipper og en stor del af besætningen bliver skiftet ud. Troels har udover en kort pause været skipper siden Roselina sejlede fra Ebeltoft 12. september sidste år. Fra Panama overtager Poul skipperansvaret og Dirk vil være den eneste i besætningen, der har været med helt hjemmefra.

Forhåbentlig kommer vi gennem Panamakanalen uden for megen ventetid, men vi skal nok vide at udnytte den tid, der måtte være. Blandt andet skal Roselina en hurtig tur på land for at få lavet en række skroggennemføringer til generatoren og den nye watermaker, der er bestilt til levering i Panama.

Fra Panama og ud i Stillehavet bliver der “fuldt skib”. Besætningen bliver på 10 personer, hvoraf de 7 er dykkere. Og på Galapagos, som bliver første stop i Stillehavet, støder nok en dykker til besætningen. Lyder det som om dykning på Galapagos må være tillokkende? 🙂

Det bliver i hvert fald spændende uanset om vi kommer til at dykke med hvalhajer eller ej!

Alle gastepladser i Stillehavet i 2006 er næsten besat. Der kan muligvis klemmes en enkelt person ind hist og her, men ellers skal vi helt frem til midt i november før der igen bliver plads. 2007 begynder også så småt at få sat navne på gastepladserne.

Husk fortsat at følge med i ruten, positionerne og rejsebrevene på hjemmesiden www.roselina.dk!
Det har I gjort 23.400 gange siden afsejlingen fra Ebeltoft sidste år – tak for det!

Med sejlerhilsen
S/Y Roselina

Skriv et svar