En dag på Bora Bora

…hvor også Eddie Murphy og Pierce Brosnan kommer

Kære rejsevenner

Bora Bora 08.10.06

I dag har jeg en slap-af formiddag på dækket af Roselina. Vi er begyndt at hænge sidestykkerne til solsejlet op som tagrender, så vi opsamler regnvand til drikkevand, når det er muligt – (og stykkerne er lavet rigtige til de indviede), selv om Mette Marie snakker om giftige imprægnerede solsejl? Sommeren og regntiden er så småt begyndt. Jeg vasker lidt tøj med regnvandet, skriver dagbog, læser lidt lektier (spansk), og nyder stilheden, børnefamilien er på tur, andre ude at dykke.

Tænk sig at kunne få tid til at læse H. C. Andersens samlede værker i ro og mag uden dårlig samvittighed. Jeg smager stille og roligt på eventyrerne og tager et enkelt eller to per dag. Forbavset opdager jeg, der er mange af de 102 af hans eventyr, der er i denne udgave, (i alt vist nok 176), jeg ikke kendte, Johannes Møllehave har skrevet et fortrinligt forord på hele 30 sider, der fortæller om hans liv, hvorfor han skrev nogle af vendingerne, som han gjorde, i hvilken rækkefølge eventyrerne blev til, meget informativt. Desuden har folk haft rigtig gode bøger med og biblioteket her er stort, så jeg har fået læst rigtig mange gode bøger. Det er til at holde ud.

Jeg kan kigge ind på øens dyreste hotel med bungalows ude i vandet, sådan en hytte koster 112.200 pol. franc i døgnet, dvs. cirka 6.750 danske kroner, dertil skal så lægges skat på 11%, og i øvrigt skal man, hvis man ikke allerede føler sig flået og vil overleve, betale 11.000 pol. franc for morgenmad og aftensmad! Sikkert 11.000 pol. franc for hvert måltid? Guidebogen siger, at Eddie Murphy og Pierce Brosnan frekventerer stedet. Vi gik igennem i går og kiggede lidt ind i hytterne og så udenomsarealerne, så er det faktisk lige så hyggeligt på Roselina, og det kunne være mere end hyggeligt at invitere de to herrer. Bare vi nu ikke bliver afkrævet ekstra penge for logi, da vi jo har den samme udsigt og badevand som de kendte.

Om eftermiddagen var jeg ude at snorkle, det er hyggeligt at kende navnene på mange af fiskene nu, men hver gang opdager jeg alligevel nye, jeg ikke har set før. I dag så jeg en kuffertfisk, og da jeg svømmede ud over koralrevet fra ca. 3 – 5 m vand og tilbage mod båden og kom ud på 30 m klart vand svømmede der en stor djævlerokke (manta ray) med et stykke af vejen i adstadigt tempo.

I aftes tog nogle af os på bar ”Bloody Mary´s”, den mest berømte her, hvor også de kendte kommer, vi så nu ikke nogen, og vi blev heller ikke genkendt, men deres bloody mary drink var ok. Men vi oplevede noget andet fantastisk, da vi i fuldmånelysets skær sejlede ind til hotel Bora Boras ankerplads. Molen var oplyst af undervandslys, det tiltrækker plankton og dermed store rokker, de vegetarspisende manta rays. Vi så to på ca. 1 x 1 m snirklende rundt med både bug og ryg opad og cirklende sidelæns forbi. Som cirkusartister badet i scenelys var de snart langt nede og derefter lige i vandoverfladen. Masser af fisk og en enkelt lille haj blev også tiltrukket af rampelyset.

Endnu en fantastisk dag i paradis.

Kirsten

Skriv et svar