Fra Påskeøen til Gambiers

En hilsen fra de 4 Århus drenge

Vi startede med at sejle fra Påskeøen d. 25/7 med en flot solnedgang i horisonten og stille og roligt vejr. Vi så alle frem til en lang og spændende sejltur, med mange nye og positive oplevelser, vi havde jo hørt om den dominerende østlige passatvind, som ville blæse os hele vejen til vores mål. Men så gik det stødt ned ad bakke, vejret blev elendigt, solen så vi ikke mere til, fryseren gik i stykker, lokumstanken stoppedes midt under hele bådens fiskeforgiftning, generatoren satte ud og vi brækkede os.

Vores første stop var en lille atol ved navn Ducie, turen hertil tog os 7 dage. De fleste af dagene så vi ikke meget til den ventede passatvind fra øst, men blev i stedet kastet ud i en stiv kuling fra NW, som var direkte modvind. Det var et stort mareridt, indtil vinden løjede af og vi kunne tænde for motoren og sejle efter den rigtige kurs. De sidste to dage til Ducie sejlede vi se for motor, hvor vi så hvaler og det lykkedes Thomsen at fange en stor og flot Guldmakrel. Vi ankom til Ducie d. 1/8 og humøret steg gevaldigt. En helt øde atol midt i Stillehavet, som var fyldt med forskellige eksotiske fuglearter og det skønneste maritime liv, specielt hajerne fascinerede os en del. Her fangede Mads – inspireret af Jan Eske – en kæmpe Black Travelly, som vi mod rejsebøgernes advarsel spiste, hvilket gav os alle en ordentlig omgang maveonde. Tilfældigvis lige oven i lokumets kollaps. Efter en dag på Ducie med solskin, blev vejret dårligt igen og vi sejlede videre mod Pitcairn. Selvfølgelig stadig med modvind og søsyge.

Efter 3-4 dages sejlads ankom vi til klippeøen Pitcairn og blev modtaget og hentet af de lokale, mod betaling naturligvis. Der fik vi en dag i Pitcairns meget isolerede kultur med dybe rødder i det berygtede Bounty-mytteri. Vi blev kørt rundt på øen af borgmesteren, Jeff, i hans firehjulstrukne motorcykel. Vi fik en del frugt med på turen og efter Jacobs fødselsdagfest tog vi videre mod vores nye mål Gambiers. Denne rejse skulle have taget 2 dage, men da vi stadig ikke så noget til den såkaldt fremherskende østenvind tog denne rejse 4 dage i stedet. Stadig med søsyge.

Vi ankom til Gambiers d. 9. August efter 2 ugers hård sejlads. Dette var virkelig paradis og var hele sørejsen værd. Turkis vand, palmer, kokosnødder osv. Næsten en Bounty-reklame. Vi lagde os i en stille lagune ved den største ø, Mangareva. Her fandt vi alt hvad vi havde set frem til siden afrejsen fra Danmark. Oven i de flotte omgivelser, viste fryserens nedbrud at komme os til gode, da vi skulle spise fryserens indhold hurtigst muligt, hvilket medførte en festmiddag hver dag, ud over den lækre mad vi plejede at få. Vi har snorklet, surfet, slikket sol og slikket sårene efter den hårde sejlads. I morgen tager vi videre mod nye øer og nye eventyr.

Efter humøret har været helt nede er batterierne nu ladet op og vi glæder os til den videre færd med Roselina.

Til dem der tænker på os (hvis der er nogle) – vi kan først sende e-mail til jer når vi ankommer til Tahiti, Stillehavets Las Vegas, omkring dem 1. september.

Hilsen de 4 Århus drenge

Rasmus, Thomsen, Mads og Jakob

Skriv et svar